Herraklubin historiaa.

 

Klubi perustettiin vuonna 1988 Salkolantiellä Vantaalla Karin tupaantuliaisissa. Perustamiseen syyllisiä ovat kolme sen hetkistä naapurusta sekä Esa, Make ja Jone. Antin luona ollessaan nämä silloin vielä nuoret miehet kisasivat valtavan pituisella autoradalla ja alkoivat suunnitella yhteistä poikien iltaa, jota vietettäisiin kerran vuodessa. Illan tarkoitushan olisi siis pelata eri pelejä, mutta myös nautinta-aineet kuuluisivat olennaisesti asiaan. Karin ehdotuksesta päätettiin selvittää hänen vanhempiensa kesäpaikan "mökin" käyttämistä tarkoitukseen.

 

Herraklubin idea alkoi pikkuhiljaa muotoutua:

 

1.Ei naisia!? (tyttöpöpöjä )

2. Tapahtumapaikkana pidetään "mökki" ja sieltä ei lähdetä harhailemaan esim. tanssilavalle.

3. Kaikki osallistujat ovat yhdenvertaisia, mutta omalla käytöksellään voi vaikuttaa saamaansa kohteluun.

4. Pääasiallinen tarkoitus tilaisuudessa oli "uusiin" urheilulajeihin tutustuminen, hyvästä ruoasta ja juomasta nauttiminen.

5.Jos joku on kolmena vuonna peräkkäin poissa eikä anna hyvää selitystä poissaoloilleen niin ystävällisesti jätämme hänet ulos seuraavan vuoden kutsutuista. Sääntöjä on noudatettu orjallisesti tähän päivään asti.

Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin vuoden 1988 elokuun viimeisen viikonloppuna. Mukana olivat kaikki silloiset perustajajäsenet ja hiki virtasi. Tällöin huomattiin, ett kaikki kontaktilajit (paini yms.) täytyy jättää ohjelmistosta pois, koska kunto ei kestä ja mustelmat ovat ikäviä, kun ne kestävät muutamia viikkoja kipein muistuttamassa. Alkoholin pois jättämistä ei harkittu, vaikka tajuttiin sen heikentävän omien voimien arviointikyky. Tässä ensimmäisessä happeningissä tuli myös tavaksi, ett hävinnyt joukkue lämmittää saunan. Tapa on pysynyt näihin päiviin saakka. Koska voittajajoukkueita oli yleensä ensimmäisen erän jälkeen vähintään kaksi, jouduttiin ottamaan useampi revanssi voittajan selville saamiseksi.

Saunominen oli ohjelmassa pelien jälkeen. Eli silloin kun ulkona on liian pimeää, pystyksemme pelailemaan. Löylyistä suurimmalla osalla oli tapana viuhahtaa tien yli järveen vilvoittelemaan. Illan mittaan siirryttiin siisteihin sisäpeleihin, kuten sulkapallon pelaamiseen, kortin lätkimiseen ja rupatteluun. Siitä sitten nukkumaan kuka minnekin. Osa löytää kaiken rehkimisen jälkeen vielä sänkyyn, mutta joku saattaa väsyä matkalla liikaa ja jää siihen mihin pääsee.

 

Aamu oli aina sitä iloista aikaa. Kaikki olivat viettäneet mukavan illan ja saapuivat tohkeissaan ja pirteinä aamupalalle keskustelemaan edellisen illan tapahtumista. Suosituimmaksi aamupalaksi on näin vuosien saatossa kehittynyt Burana ja pieni tilkkanen vettä. Se uppoaa joka poikaan allergioista ja muista makumieltymyksistä riippumatta.

 

Jo ensimmäisen kerran jälkeen aamulla tajuttiin ett tapahtuma oli hyvä idea, tai no ainakin jatkamisen arvoinen ja päätettiin uusia tapahtuma. Seuraavan vuoden aikana mietittiin, ett porukkaa oli liian vähän niin isolle mökille ja päätettiin ottaa muutama kaveri mukaan. Sovittiin, ett uudella tulokkaalla pitäisi olla paljon rahaa ja kaunis vaimo tai tyttöystävä. Mutta sitten pudottiin maanpinnalle ja tajuttiin, ett emme saisi itsekään olla klubin jäseniä ja jouduimme luopumaan ehdoista. Ainoaksi ehdoksi siis jäi, ett jonkun klubilaisen tulisi häntä suositella ja hänen tulisi olla yhtä henkisesti vajavainen kuten me muutkin olemme. Perustajat päättävät noviisin kohtalosta vielä näinkin päivinä.

 

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden harrastesaldoon on kertynyt normaalin jalkapallon ja painin lisäksi lähes kaikkea. Eksoottisimpia lajeja esimerkiksi ovat olleet rautakangen heitto ja paint-ball sota. Vuosien varrella on lajeja kuitenkin jouduttu vähentämään ja keventämään, koska itse kukin on kunnon osalta ikääntynyt. Nykyinen suosikki on lentopallo tai istumalentopallo, jota kaikki innosta hihkuen syöksyvät pelaamaan kun näkevät jonkun pystyttävän verkkoa. Joukkueet arvotaan, vaikkakin kaikki ovat aivan yhtä hyviä pelaajia. Ja hävinnyt joukkue... no kyllähän te tiedätte.

 

Ainoa kerta kun uskaltauduttiin ulos omasta pihapiiristä, oli klubin täyttäessä kymmenen vuotta. Silloin koko porukalla lähdettiin risteilemään Viking-Linellä. Mihinkään perushytteihin ei tyydytty, vaan otettiin ihan kunnon sviitti kaikilla herkuilla. Karaokea käytiin laulaa luikauttamassa pukeutuneina ah niin ihaniksi "go-go" tytöiksi. Hauskaa oli ja yleisö kävi kyselemässä missä on seuraava esiintyminen.

 

Klubin kokoonpano on muuttunut hieman vuosien varrella. Porukkaan on kuitenkin kuulunut aina 10-20 tyyppi, joista itse iltaan saapuu 8-12 jäsentä. Klubin jäsenmäärä on tarkoitus pitää rajallisena. Nyt. Vuonna 2008. Klubin toiminnan ollessa "vasta aluillaan" olemme päättäneet laajentaa ja ottaa muutaman nuoremman kollin mukaan, jotta toiminta jatkuisi vireänä ja lajeja ei tarvitsisi vaihtaa tekohampaiden ongintaan ja rollaattoriralliin. Rollaattorit on muuten ainakin vielä pannassa ja niitä ei ole lupa mökin alueelle tuoda, mutta tähänkin sääntöön mitä luultavimmin tulee poikkeus muutaman vuoden kuluessa.

 

Klubilla on nykyään nettisivut www.herraklubi.fi ja hienon hieno kiertopalkinto vuoden Herralle. Vuoden Herra valitaan äänestämällä aina elokuun lopussa vaatteiden ja ulkonäön perusteella, ...ei kun siis käytöksen ja sosiaalisten taitojen perusteella. Vuoden Herraksi valittu saa sitten koko seuraavan vuoden pompottaa muita ja määräillä,sekä olla vastuussa toisten hyvinvoinnista???.Klubille tullaan myös avaamaan oma pankkitili, joka helpottaa toivottavasti klubin rahaliikennettä. Eli nimettömät lahjoitukset tervetuloa.